Ketam Masak Lemak Cili Api

Berkongsi maklumat isu semasa dari pelbagai dimensi

Ketam Masak Lemak Cili Api

Alhamdulillah... Baru selesai makan... Makan ketam lagi hoiiii...!!! Isi ketam tu banyak giler... Tau sebab ape??? Sebabnya aku masak tadi ketam tu masih hidup.. Perghhh..!!! Manis giler isi ketam tu...


Terpaksa patahkan sepit ketam tu sebab tak muat... Senang cakap la kan, memang puas hati la makan ketam ni... Hari tu makan ketam nipah, kali ni ketam bunga... 


Amacam..?? Terliur...??? Hahaha jom datang ke Sabah, aku temankan korang makan ketam sampai lebam... Hahahaha...

Mesti korang nak tahu apa beza antara ketam ni kan.. Ok... Beza yang paling ketara adalah RASA... 

Bila ketam Nipah dah tua, rasa isi nya dah lain sikit... Kekadang ade yang rasa pahit sebab terlalu tua dan pencen... Nak tau juga camne bezakan umur ketam tu, kalau tiram dah tumbuh kat belakang maknanya ketam tu dah tua... Sama macam ayam pencen la...

Tapi kan kalau ketam bunga, makin tua makin sedap isinya... Sedap sangat la... 

Dah lah... Kang korang terliur pulak kan... Tu nasib baik aku tak kreatif nak tangkap gambar, kalau macam Mat Gebu, tak tahu la camne korang terliur... Ngehehehe... 


7 Komen untuk "Ketam Masak Lemak Cili Api"

Makin sakit perut bila tengok ketam ketam ni.. sedapnyaaaaa.. lama hoii tak makan ketam...

waaa..sedapnya..dah la feveret seafood..ketam kalau banyak isi lagi sodap..takyah makannasi..makan ketam je

uwaaaaaaa-nangis sambil hentak kaki...feveret ni geram tol la papa ni,jgn lupa balik sini bawa tau,dah pesan kan huhuuu

Ooo pahit ye kalau dah tua. Biasanya jmp ketam bunga je kat sini. Klu kat ganu dulu selalu beli ketam sepit biru tu byk gak isi dia

Dap! Dap! Nak entri udang rimau besar plak!!

haii laa papa.. mnyesal masuk sini time ptg2 lapa gini! HHAHAHHA

uish.. teringat peribahasa ketam menyuruh anak berjalan betul. sedapnya.. studioous.blogspot.com/

 
Copyright © 2014 PaPa BloGGer - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info