Terpaksa patahkan sepit ketam tu sebab tak muat... Senang cakap la kan, memang puas hati la makan ketam ni... Hari tu makan ketam nipah, kali ni ketam bunga...
Amacam..?? Terliur...??? Hahaha jom datang ke Sabah, aku temankan korang makan ketam sampai lebam... Hahahaha...
Mesti korang nak tahu apa beza antara ketam ni kan.. Ok... Beza yang paling ketara adalah RASA...
Bila ketam Nipah dah tua, rasa isi nya dah lain sikit... Kekadang ade yang rasa pahit sebab terlalu tua dan pencen... Nak tau juga camne bezakan umur ketam tu, kalau tiram dah tumbuh kat belakang maknanya ketam tu dah tua... Sama macam ayam pencen la...
Tapi kan kalau ketam bunga, makin tua makin sedap isinya... Sedap sangat la...
Dah lah... Kang korang terliur pulak kan... Tu nasib baik aku tak kreatif nak tangkap gambar, kalau macam Mat Gebu, tak tahu la camne korang terliur... Ngehehehe...
7 Komen untuk "Ketam Masak Lemak Cili Api"
Makin sakit perut bila tengok ketam ketam ni.. sedapnyaaaaa.. lama hoii tak makan ketam...
waaa..sedapnya..dah la feveret seafood..ketam kalau banyak isi lagi sodap..takyah makannasi..makan ketam je
uwaaaaaaa-nangis sambil hentak kaki...feveret ni geram tol la papa ni,jgn lupa balik sini bawa tau,dah pesan kan huhuuu
Ooo pahit ye kalau dah tua. Biasanya jmp ketam bunga je kat sini. Klu kat ganu dulu selalu beli ketam sepit biru tu byk gak isi dia
Dap! Dap! Nak entri udang rimau besar plak!!
haii laa papa.. mnyesal masuk sini time ptg2 lapa gini! HHAHAHHA
uish.. teringat peribahasa ketam menyuruh anak berjalan betul. sedapnya.. studioous.blogspot.com/